Jehněčí biryani

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 80 g Hrozinky
  • 600 g Jehněčí maso
  • 180 g Jogurt bílý
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 2 g Muškátový oříšek
  • 2 g Kardamom
  • 4 g Hřebíček
  • 4 g Šafrán
  • 5 g Kmín římský
  • 2 g Skořice celá
  • 80 g Mandle pražené solené
  • 2 g Chilli
  • 2 g Zázvor
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 514 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 137.9 mg
  • Draslík 327.1 mg
  • Vláknina 5431 mg
  • Vitamín A 5431 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1437 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlákna šafránu namočíme do vlažné vody. Ve woku rozpustíme máslo a osmahneme cibuli nakrájenou najemno, přidáme prolisovaný česnek a koření a ještě 1 minutu orestujeme. Na tento základ vložíme jehněčí maso nakrájené na nudličky a 5 minut opečeme ze všech stran.

  • 2

    Přisypeme hrozinky, zalijeme jogurtem a šafránovou vodou a necháme 45 minut povařit na mírném ohni.

  • 3

    Hotový pokrm podáváme posypaný nasekanými opraženými mandlemi.

Komentáře k receptu