Nugety z perličky
Suroviny
- 80 g Citrony
- 200 g Jogurt bílý
- 4 g Sůl
- 4 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 2 g Nové koření mleté
- 2 g Pepř cayenský
- 40 g Zakysaná smetana
- 600 g Perlička
- 40 g Meduňka
- 5 g Kmín římský
- 40 g Máta
- 150 g Cizrna
- 2 g Koriandr
- 30 ml Citronová šťáva
- 15 ml Olej slunečnicový
- 10 ml Hořčice Dijon
- 1 ks Salát hlávkový
- 1 stroužek Česnek
- 0.41 dl Olej arašídový (podzemnicový)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 451 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 25 g
- Sodík 873 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 169.1 mg
- Draslík 848.5 mg
- Vláknina 5969.6 mg
- Vitamín A 5969.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.6 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, do kterých vetřeme citronový pepř. Plátky rozkrájíme na nudličky, lehce pokapeme citronovou šťávou a necháme 15 minut marinovat.
-
2
V míse smícháme všechno koření, sůl, mouku a olej, nudličky v těstíčku obalíme a ve woku na rozpáleném arašídovém oleji osmažíme dozlatova.
-
3
V misce smícháme jogurt a zakysanou smetanu, ochutíme kořením, prolisovaným česnekem a hořčicí, osolíme a vmícháme nasekané bylinky. Dip vyšleháme metličkou dohladka.
-
4
Velkou mísu vyložíme opranými a osušenými listy hlávkového salátu, doprostřed umístíme misku s dipem a okolo rozložíme osmažené nugety.