Zeleninová polévka s praženou krupicií a vejcem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 60 g Krupice dětská
  • 20 g Petržel - nať
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Rýže
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2.5 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 95.8 mg
  • Draslík 82 mg
  • Vláknina 5947.8 mg
  • Vitamín A 5947.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpálíme máslo, osmahneme na něm dozlatova oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli. Zasypeme krupici, sladkou paprikou, přidáme mraženou zeleninu. Vše smažíme 10 minut, potom přisypeme lžící hladké mouky a dobře promícháme. Zalijeme teplou vodou, vložíme rýži, kterou povaříme 15 minut doměkka.

  • 2

    Do polévky vlijeme smetanu, povaříme 5 minut. Ochutíme solí, pepřem, Vegetou, vlijeme vidličkou rozšlehané vejce spolu se zbylou moukou.

  • 3

    Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať a odstavíme ze sporáku.

  • 4

    Polévku rozlijeme do jednotlivých polévkových misek, anebo hlubokých talířů a podáváme.

Komentáře k receptu