Zeleninová polévka s praženou krupicií a vejcem
Suroviny
- 300 g Zeleninová směs jarní - mražená
- 60 g Krupice dětská
- 20 g Petržel - nať
- 70 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Vegeta
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Rýže
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2.5 l Voda pitná
- 2 dl Smetana
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 230 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 16 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 95.8 mg
- Draslík 82 mg
- Vláknina 5947.8 mg
- Vitamín A 5947.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpálíme máslo, osmahneme na něm dozlatova oloupanou a na malé kousky nakrájenou cibuli. Zasypeme krupici, sladkou paprikou, přidáme mraženou zeleninu. Vše smažíme 10 minut, potom přisypeme lžící hladké mouky a dobře promícháme. Zalijeme teplou vodou, vložíme rýži, kterou povaříme 15 minut doměkka.
-
2
Do polévky vlijeme smetanu, povaříme 5 minut. Ochutíme solí, pepřem, Vegetou, vlijeme vidličkou rozšlehané vejce spolu se zbylou moukou.
-
3
Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať a odstavíme ze sporáku.
-
4
Polévku rozlijeme do jednotlivých polévkových misek, anebo hlubokých talířů a podáváme.