Vídeňský kulatý knedlík

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 110 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 špetka Pepř bílý
  • 1 l Voda pitná
  • 2.5 dl Mléko polotučné
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 161.9 mg
  • Draslík 347.4 mg
  • Vláknina 6026.7 mg
  • Vitamín A 6026.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Polotvrdé rohlíky nakrájíme na kostičky a v teflonové pánvi nasucho osmažíme dozlatova, poté je dáme do mísy. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Očištěné šalotky nakrájíme na kostičky a v pánvi na másle ji osmažíme dorůžova, přidáme petrželku, promícháme a i s omastkem dáme do mísy k rohlíkům.

  • 2

    V misce vyšleháme mléko s vejci, solí a čerstvě pomletým bílým pepřem. Přidáme hladkou mouku, vše důkladně promícháme, mísu zakryjeme čistou utěrkou a těsto necháme 50 minut odpočinout.

  • 3

    V hrnci se síťkou přivedeme k varu 1 litr vody. Z těsta mokrýma rukama vytvoříme kulaté knedlíky o průměru přibližně 7-8 cm. Vkládáme je do vroucí vody a pomalu vaříme 12-15 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme na talíře a servírujeme.

Komentáře k receptu