Vídeňský kulatý knedlík
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 29 g
- Sodík 159 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 161.9 mg
- Draslík 347.4 mg
- Vláknina 6026.7 mg
- Vitamín A 6026.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Polotvrdé rohlíky nakrájíme na kostičky a v teflonové pánvi nasucho osmažíme dozlatova, poté je dáme do mísy. Omytou petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Očištěné šalotky nakrájíme na kostičky a v pánvi na másle ji osmažíme dorůžova, přidáme petrželku, promícháme a i s omastkem dáme do mísy k rohlíkům.
-
2
V misce vyšleháme mléko s vejci, solí a čerstvě pomletým bílým pepřem. Přidáme hladkou mouku, vše důkladně promícháme, mísu zakryjeme čistou utěrkou a těsto necháme 50 minut odpočinout.
-
3
V hrnci se síťkou přivedeme k varu 1 litr vody. Z těsta mokrýma rukama vytvoříme kulaté knedlíky o průměru přibližně 7-8 cm. Vkládáme je do vroucí vody a pomalu vaříme 12-15 minut. Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, dáme na talíře a servírujeme.