Bramborový salát s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 146 g
- Sodík 1069 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 1.1 mg
- Draslík 693.1 mg
- Vláknina 12717.5 mg
- Vitamín A 12717.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.7 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, rozkrájíme na kostičky, mrkev očistíme, pokrájíme na kolečka, zelené fazolové lusky necháme rozmrazit, chřest očistíme a nakrájíme na kratší špalíčky.
-
2
Do hrnce vlijeme vývar, přisypeme brambory, mrkev, fazolové lusky, přivedeme k varu a vaříme zvolna asi 10 minut. Přidáme chřest a vaříme dalších 5 minut, zeleninu scedíme, necháme vychladnout. Do salátové mísy vložíme majonézu, přisypeme vychladlou zeleninu, posekanou pažitku, sůl, pepř a promícháme.
-
3
Před podáváním vychladíme v lednici.