Vepřové po irsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 47 g
- Sodík 348 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 166 mg
- Draslík 356.8 mg
- Vláknina 5297.5 mg
- Vitamín A 5297.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou krkovičku vykostíme, maso rozkrájíme na větší kostky a vložíme do 0,75 l vařící osolené vody. Opepříme, přidáme nakrájenou cibuli, oloupané, na plátky pokrájené brambory, nadrobno nasekaný česnek a na mírném ohni vaříme zakryté pokličkou přibližně hodinu.
-
2
Do studené vody vložíme kost z krkovičky, osolíme a přivedeme k varu.
-
3
Kapustu rozebereme na listy, vypereme, seřízneme žebra a rozkrájíme na proužky. Očištěný pórek krájíme na kolečka, propláchneme a spolu s nakrájenou kapustou uvaříme ve vodě s kostí. Kost vyjmeme, zeleninu scedíme, přidáme k masu.
-
4
Vše společně bez pokličky povaříme. Před podáváním zjemníme máslem a posypeme sekanou petrželovou natí. Podáváme bez přílohy.
-
5
Brambory se musí v pokrmu úplně rozvařit – nahradí omáčku.