Paprikový knedlík
Suroviny
- 200 g Rohlíky bílé
- 60 g Máslo čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Paprika červená
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Chilli
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 4 l Voda pitná
- 5 dl Voda pitná
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 32 g
- Sodík 552 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 360.6 mg
- Draslík 198.7 mg
- Vláknina 9185.7 mg
- Vitamín A 9185.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rohlíky (200 g) pokrájíme na kostičky. V míse utřeme máslo se žloutky do pěny, poté zašleháme ještě celé vejce. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno a v pánvi na rozpáleném másle podusíme. Dvě červené papriky omyjeme, rozkrojíme a zbavíme jádřinců. Papriky uvaříme v 5 dl vody do měkka. Vaříme asi 10 - 15 minut. Uvařené papriky po vychladnutí pokrájíme na kousky, vložíme do mísy, přidáme 0,5 lžičky soli, 3 špetky pepře, 2 špetky chilli, papriky rozmixujeme na kaši a přidáme k utřenému máslu. Přidáme podušenou cibuli, promícháme, zapracujeme nakrájené rohlíky. Vzniklé těsto zakryjeme, necháme 30 minut odpočinout.
-
2
Těsto rozdělíme na 2 díly. Nastříháme potravinářskou fólii na kousky o velikosti přibližně 20 x 30 cm. Ve větším hrnci přivedeme k varu 3 - 4 litry vody s 0,5 lžicí soli. Z každého dílu těsta mokrýma rukama vytvoříme malou šišku knedlíku. Zabalíme je do fólie, konce dobře zakroutíme a vložíme do vroucí vody. Pomalu vaříme (podle velikosti 20 - 30 minut). V polovině vaření knedlíky opatrně obrátíme.
-
3
Uvařené knedlíky rozbalíme, nakrájíme pevnou nití (nebo strunou) na plátky a podáváme jako přílohu k pečenému nebo dušenému masu.