Rybí filé na česneku
Suroviny
- 100 g Cibule
- 30 g Sůl
- 1500 g Filé z aljašské tresky
- 300 g Solamyl
- 100 g Vaječný bílek slepičí
- 100 g Pórek
- 10 g Cukr krupice
- 20 g Glutasol
- 300 g Žampiony čerstvé
- 10 g Pepř černý mletý
- 100 g Houby černé
- 100 g Česnek
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 400 ml Olej stolní
- 200 ml Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 41 g
- Sodík 1213 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 82.4 mg
- Draslík 217.9 mg
- Vláknina 2450 mg
- Vitamín A 2450 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filé nakrájíme na tenké plátky, osolíme a v misce smícháme s vaječnými bílky a částí máčeného škrobu.
-
2
V horkém tuku filé krátce opečeme a necháme v cedníku okapat. Maso musí zůstat bílé.
-
3
Do čisté pánve dáme menší množství tuku, přidáme jemně krájenou cibuli, očištěný, opláchnutý pórek nakrájený na kostky, na plátky nakrájený česnek a černé houby.
-
4
Snížíme příkon tepla, zalijeme vývarem, vínem, přidáme sůl, pepř, glutasol a cukr. Potom přidáme opečené filé, promícháme, zahustíme zbylým máčeným škrobem, přidáme očištěné a na plátky nakrájené žampiony, krátce podušené na tuku a zakápneme tukem, aby se pokrm leskl.
-
5
Vše ještě krátce prohřejeme.