Srnčí řízky obalované

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 600 g Srnčí kýta
  • 80 g Strouhanka
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 6 ml Olej rostlinný
  • 60 ml Šlehačka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 499 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 355 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 140.7 mg
  • Draslík 62.7 mg
  • Vláknina 1012.6 mg
  • Vitamín A 1012.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí kýtu očistíme, rozkrájíme na plátky a naklepeme, máslo rozpustíme, vejce rozšleháme se smetanou.

  • 2

    Řízky osolíme, opepříme, v míse zakapeme citronovou šťávou a přelijeme rozpuštěným máslem. Pod fólií necháme řízky odležet.

  • 3

    Poté řízky obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Smažíme na oleji z obou stran.

Komentáře k receptu