Knedlíčky místo bonbónů

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 52 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Višně
  • 15 g Brusinky sušené
  • 100 g Tvaroh jemný
  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 l Voda pitná
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 6 polévková lžíce Mandle loupané
  • 6 polévková lžíce Vlašské ořechy
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 0.29 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Sirup javorový
  • 0.5 polévková lžíce Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 568 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 279.4 mg
  • Draslík 77.4 mg
  • Vláknina 5082 mg
  • Vitamín A 5082 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kandované višně pokrájíme na poloviny. Sušené brusinky omyjeme, dáme do misky, zalijeme studenou vodou a necháme namočené asi 15 minut, pak je scedíme a necháme okapat. Jemný tukový rohlík - loupák nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V pánvi rozpálíme máslo a kostičky rohlíku osmažíme dozlatova. Čtyři lžíce loupaných mandlí a 4 lžíce vlašských ořechů pomeleme na masovém strojku. Dvě lžíce loupaných mandlí a 2 lžíce vlašských ořechů pokrájíme na menší kousky a odložíme do misky. Ze dvou vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh.

  • 3

    Do mísy dáme měkký tvaroh, přidáme 3 žloutky, třtinový a vanilkový cukr, mleté mandle s ořechy a směs důkladně utřeme dohladka. Do utřené směsi postupně přisypáváme hrubou mouku, až se pěkně spojí. Přidáme osmažené rohlíky, pokrájené mandle s ořechy, brusinky, višně a znovu vše dobře promísíme. Nakonec zapracujeme sníh z bílků.

  • 4

    Nastříháme potravinářskou fólii, přibližně 30 x 20 cm. Těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme ho na dvě části, z každé vytvarujeme váleček přibližně o průměru 4 cm. Váleček těsta vložíme na střed fólie, zabalíme a konce dobře zakroutíme. Váleček - knedlík ve fólii upravíme do požadovaného tvaru. Takto připravíme i druhý váleček. V hrnci přivedeme k varu asi 3 litry vody. Zabalené knedlíky opatrně vložíme do vroucí vody, snížíme teplotu a pomalu je vaříme přibližně 25-30 minut.

  • 5

    Uvařené knedlíky opatrně rozbalíme a necháme vychladnout. Poté je nakrájíme na plátky silné do 2 cm. Plátky knedlíku dáme na mísu, pokapeme javorovým sirupem a servírujeme.

Komentáře k receptu