Bramborová polévka s kukuřicí
Suroviny
- 120 g Cibule
- 500 g Brambory
- 400 g Kukuřice cukrová nakládaná
- 80 g Krekry slané
- 100 g Smetana 33% (šlehačka)
- 60 g Anglická slanina
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý celý
- 40 g Petržel - nať
- 2.35 g Máslo čerstvé
- 2.22 g Olej olivový
- 500 ml Vývar zeleninový
- 400 ml Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1686 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 50.7 mg
- Draslík 1029.8 mg
- Vláknina 14732.5 mg
- Vitamín A 14732.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme, nakrájíme na kostičky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na drobné kostičky, petrželku posekáme najemno, kukuřici scedíme, krekry nadrtíme, vsypeme do misky, zalijeme mlékem a necháme 15 minut nasáknout.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme brambory a smažíme asi 5 minut. Zalijeme vývarem a vaříme zhruba 20 minut. Děrovanou lžící vyjmeme polovinu brambor a zbytek v hrnci rozmixujeme. Vrátíme zpět do hrnce brambory, přidáme kukuřici, krekry i s mlékem, smetanu a povaříme ještě 5 minut.
-
3
Slaninu osmahneme v pánvi na kousku másla, polévku rozlijeme do talířů, posypeme petrželkou a slaninou.