Vepřové kotlety szegedinské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Zelí hlávkové bílé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 g Sádlo škvařené
  • 150 ml Smetana
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika sladká
  • 0.5 kávová lžička Paprika pálivá
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Jablka
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Ocet
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 88.4 mg
  • Draslík 606.2 mg
  • Vláknina 7750 mg
  • Vitamín A 7750 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí nakrájíme, uvaříme ve slané vodě a scedíme.

  • 2

    Vepřové kotlety u kosti a po obvodu mělce nařízneme, lehce naklepeme a osolíme. Drobně pokrájenou cibuli usmažíme dozlatova v pánvi na rozpáleném sádle, vmícháme mletou papriku, hned přidáme kotlety, které jsme po obou stranách poprášili moukou, lehce je po obou stranách opečeme, přisolíme a trochu podlijeme několika lžícemi vody. Zakryjeme pokličkou a dusíme asi 40 minut. Při dušení je obracíme a podléváme vodou.

  • 3

    Oloupané jablko nakrájíme na nudličky a přidáme k masu spolu s octem, cukrem a zelím. Ještě chvíli dusíme.

  • 4

    Měkké kotlety vyjmeme, šťávu zjemníme smetanou, v níž jsme rozkvedlali zbylou mouku a za stálého míchání povaříme asi 5 minut.

  • 5

    Vrátíme kotlety, prohřejeme je a podáváme.

Komentáře k receptu