Plněné krůtí řízky s vejci
Suroviny
- 600 g Krůtí prsa
- 130 g Šunka uzená
- 130 g Sýr Ementál (Primátor)
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 80 g Strouhanka
- 50 g Máslo čerstvé
- 400 ml Voda pitná
- 5.5 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Citrony
- 3 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 47 g
- Sodík 428 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 448.4 mg
- Draslík 566.7 mg
- Vláknina 3343.1 mg
- Vitamín A 3343.1 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.
-
2
Na maso položíme plátek šunky, plátek sýra a půlku vejce. Rohy mas spojíme ve středu a sepneme jehlou. Závitky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích, strouhance a smažíme na másle s olejem z obou stran dozlatova.
-
3
Ze závitků odstraníme jehly, závitky nařízneme do růžice a podáváme s plátky citronu.