Pečené krůtí řízky s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 776 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 46 g
- Sodík 303 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 115.5 mg
- Draslík 1253.8 mg
- Vláknina 10345.1 mg
- Vitamín A 10345.1 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme (1/2 lžičky) a opepříme (1/4 lžičky). Syrové brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na silnější kolečka. Sýr nastrouháme nahrubo, máslo nakrájíme na plátky.
-
2
Do olejem vytřeného pekáče naskládáme polovinu brambor, osolíme, posypeme kmínem a mletou paprikou. Na brambory naskládáme maso, přikryjeme zbylými bramborami, osolíme, posypeme kmínem a mletou paprikou. Směs zalijeme smetanou a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až se smetana téměř vsákne. Povrch poklademe plátky másla, posypeme nivou a dopečeme.