Rychlý nákyp z knedlíku, smetany a vajec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 53 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Knedlík kynutý
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 2.5 dl Smetana
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2.58 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.58 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 795 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 543.2 mg
  • Draslík 179.9 mg
  • Vláknina 3452 mg
  • Vitamín A 3452 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 28.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky nastrouháme tvrdý sýr. V druhé misce rozšleháme vejce se smetanou a hořčicí. Omyjeme petrželovou nať, drobně ji pokrájíme a přimícháme do smetany s vejci.

  • 2

    Šišku kynutého knedlíku pokrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme máslo (2 lžíce) s olejem a plátky osmažíme dozlatova z každé strany. Zapékací mísu vytřeme 2 lžícemi másla, osmažené plátky poklademe do mísy na hrany za sebe a přelijeme je připravenou smetanou s vejci a petrželkou. Vidličkou plátky knedlíku od sebe mírně odtáhneme, aby se mezi ně dostala smetana s vajíčky. Povrch posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a nákyp dáme do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme dozlatova přibližně 20-30 minut. Nákyp podáváme samostatně jako hlavní jídlo.

Komentáře k receptu