Vepřové medailónky Chartres
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 666 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 33 g
- Sodík 598 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 463.1 mg
- Draslík 1509.6 mg
- Vláknina 16458.2 mg
- Vitamín A 16458.2 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z vepřové panenky nakrájíme přes vlákno 12 medailónků, naklepeme je, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na obou stranách na rozehřátém sádle.
-
2
Lístky estragonu spaříme v malém množství vody, scedíme a a necháme okapat.
-
3
Na nahřátý talíř upravíme pečené brambory, na ně položíme medailónky, přelijeme výpekem, posypeme spařeným estragonem a posypeme prolisovaným vaječným žloutkem.