Telecí filé Dartois

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hrášek
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 600 g Telecí kýta
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 8 ks Brambory
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 521 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 159 mg
  • Draslík 1333.4 mg
  • Vláknina 13100 mg
  • Vitamín A 13100 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stejně velké brambory uvaříme ve slupce a ještě teplé je oloupeme.

  • 2

    Propláchnutý hrášek vložíme na 20 g rozehřátého másla, pokapeme vodou, přidáme špetku soli a lžičku cukru, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení kastrolkem několikrát zatřepeme, aby se hrášek nepřipálil.

  • 3

    Uvařené brambory překrojíme na půlky, vydlabeme, naplníme dušeným hráškem, narovnáme do zapékací mísy vymazané 40 g másla a v předehřáté troubě krátce zapečeme.

  • 4

    Telecí kýtu (malý ořech) nakrájíme na plátky, je-li třeba, na okraji nožem několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a prudce opečeme z obou stran na 80 g másla. Opečené plátky rozdělíme na talíře, obložíme pečenými bramborami s hráškem a přelijeme výpekem.

Komentáře k receptu