Telecí filé Dartois
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 34 g
- Sodík 521 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 159 mg
- Draslík 1333.4 mg
- Vláknina 13100 mg
- Vitamín A 13100 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 45.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Stejně velké brambory uvaříme ve slupce a ještě teplé je oloupeme.
-
2
Propláchnutý hrášek vložíme na 20 g rozehřátého másla, pokapeme vodou, přidáme špetku soli a lžičku cukru, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení kastrolkem několikrát zatřepeme, aby se hrášek nepřipálil.
-
3
Uvařené brambory překrojíme na půlky, vydlabeme, naplníme dušeným hráškem, narovnáme do zapékací mísy vymazané 40 g másla a v předehřáté troubě krátce zapečeme.
-
4
Telecí kýtu (malý ořech) nakrájíme na plátky, je-li třeba, na okraji nožem několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a prudce opečeme z obou stran na 80 g másla. Opečené plátky rozdělíme na talíře, obložíme pečenými bramborami s hráškem a přelijeme výpekem.