Telecí filé Lavallière
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 26 g
- Sodík 490 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 150.1 mg
- Draslík 720.8 mg
- Vláknina 6675 mg
- Vitamín A 6675 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vyloupaný hrášek uvaříme do měkka v mírně osolené vodě, scedíme a prolisujeme, zředíme mlékem, přisolíme, zamícháme a udržujeme v teple.
-
2
Telecí kýtu (malý ořech) nakrájíme na plátky, je-li třeba, na okraji nožem několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a prudce opečeme z obou stran na másle.
-
3
Na talíře upravíme hráškovou kaši, na ni položíme plátky masa, přelijeme vypečenou šťávou a posypeme nasekanou pažitkou.