Telecí filé Lavallière

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hrášek
  • 600 g Telecí kýta
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Voda pitná
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 444 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 490 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 150.1 mg
  • Draslík 720.8 mg
  • Vláknina 6675 mg
  • Vitamín A 6675 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyloupaný hrášek uvaříme do měkka v mírně osolené vodě, scedíme a prolisujeme, zředíme mlékem, přisolíme, zamícháme a udržujeme v teple.

  • 2

    Telecí kýtu (malý ořech) nakrájíme na plátky, je-li třeba, na okraji nožem několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a prudce opečeme z obou stran na másle.

  • 3

    Na talíře upravíme hráškovou kaši, na ni položíme plátky masa, přelijeme vypečenou šťávou a posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu