Datlové bochánky
Suroviny
- 5 g Droždí
- 3 g Sůl
- 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Datle
- 100 g Mandle
- 60 g Med včelí
- 6 g Skořice mletá
- 2 g Kardamom
- 60 g Cukr moučkový
- 20 g Cukr krupice
- 40 g Máslo čerstvé
- 4 g Zázvor celý
- 125 ml Mléko polotučné
- 125 ml Voda pitná
- 20 ml Olej sezamový
- 40 ml Víno jablečné
- 0.58 dl Olej kokosový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 979 kcal
- Sacharidy 136 g
- Tuky 42 g
- Sodík 340 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 15.1 mg
- Draslík 407.5 mg
- Vláknina 17798 mg
- Vitamín A 17798 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 6.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V rendlíku ohřejeme mléko s vodou, vmícháme cukr, sůl a rozdrobené droždí a zakryté necháme 10 minut kynout. Do mísy nasypeme mouku, zalijeme vzešlým kváskem a sezamovým olejem a vypracujeme hladké těsto, které zakryté necháme 1 hodinu kynout.
-
2
Datle, mandle a zázvor nasekáme najemno, ve woku rozpustíme máslo a vše 5 minut podusíme. Zalijeme ovocným vínem, medem, ochutíme skořicí a kardamomem a povaříme do zhoustnutí.
-
3
Z těsta vytvoříme placičky, na jejich střed vložíme přibližně 1 lžičku náplně a v dlani zakulatíme do bochánku. Ve woku rozpálíme kokosový tuk a bochánky osmažíme dorůžova. Podáváme posypané moučkovým cukrem.