Telecí filé Cova

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Brambory
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Pšeničná krupice
  • 50 g Strouhanka
  • 50 g Mandle
  • 200 g Hrášek
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 600 g Telecí kýta
  • 6 g Máslo čerstvé
  • 50 g Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 738 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 712 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 180.1 mg
  • Draslík 1412.2 mg
  • Vláknina 18650 mg
  • Vitamín A 18650 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.1 mg
  • Vitamín E 5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve připravíme bramborové mandlové krokety: oloupané brambory uvaříme a ještě za horka nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme krupici, lžičku soli, vejce a mouku. Oloupané mandle posekáme nadrobno a smícháme se strouhankou.

  • 2

    Z těsta vytvarujeme válečky, obalíme je ve vajíčku a strouhance s mandlemi, následně osmažíme na oleji.

  • 3

    Propláchnutý hrášek vložíme na 20 g rozehřátého másla, pokapeme vodou, přidáme špetku soli, lžičku cukru, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení kastrolkem několikrát zatřepeme, aby se hrášek nepřipálil.

  • 4

    Telecí kýtu rozkrájíme na plátky, je-li třeba, na okraji ji nožem několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a prudce opečeme z obou stran na 80 g másla. Na talíře klademe na dušený hrášek a obložíme smaženými bramborovými kroketami.

Komentáře k receptu