Telecí filé Cova
Suroviny
- 600 g Brambory
- 150 g Mouka pšeničná hrubá
- 50 g Pšeničná krupice
- 50 g Strouhanka
- 50 g Mandle
- 200 g Hrášek
- 20 g Mouka pšeničná hladká
- 600 g Telecí kýta
- 6 g Máslo čerstvé
- 50 g Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 738 kcal
- Sacharidy 78 g
- Tuky 26 g
- Sodík 712 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 180.1 mg
- Draslík 1412.2 mg
- Vláknina 18650 mg
- Vitamín A 18650 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.1 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve připravíme bramborové mandlové krokety: oloupané brambory uvaříme a ještě za horka nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme krupici, lžičku soli, vejce a mouku. Oloupané mandle posekáme nadrobno a smícháme se strouhankou.
-
2
Z těsta vytvarujeme válečky, obalíme je ve vajíčku a strouhance s mandlemi, následně osmažíme na oleji.
-
3
Propláchnutý hrášek vložíme na 20 g rozehřátého másla, pokapeme vodou, přidáme špetku soli, lžičku cukru, přikryjeme pokličkou a dusíme do změknutí. Při dušení kastrolkem několikrát zatřepeme, aby se hrášek nepřipálil.
-
4
Telecí kýtu rozkrájíme na plátky, je-li třeba, na okraji ji nožem několikrát nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, poprášíme moukou a prudce opečeme z obou stran na 80 g másla. Na talíře klademe na dušený hrášek a obložíme smaženými bramborovými kroketami.