Řízky z tuňáka a špenátu
Suroviny
- 60 g Mouka pšeničná hladká
- 350 g Špenát listový čerstvý
- 350 g Tuňák ve vlastní šťávě
- 350 ml Zakysaná smetana
- 16 ml Olej rostlinný
- 1.5 kávová lžička Citronová kůra
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1.5 l Voda pitná
- 1 kg Brambory
- 1 polévková lžíce Vegeta
- 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 23 g
- Sodík 279 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 45.5 mg
- Draslík 1739.1 mg
- Vláknina 18509.1 mg
- Vitamín A 18509.1 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.9 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Tuňáka scedíme, necháme okapat. Omytý a okapaný špenát posekáme nadrobno, zhruba 2 minuty blanšírujeme a poté scedíme. Cibuli krájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno.
-
2
V míse promícháme brambory s tuňákem, špenátem, cibulí, solí, pepřem, vegetou, citronovou šťávou a jemně nastrouhanou citronovou kůrou. Z hmoty tvarujeme řízky, obalujeme v mouce a smažíme na oleji z obou stran do zlatova.
-
3
Řízky podáváme se smetanou, posypané petrželovou natí.