Řízky z tuňáka a špenátu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 350 g Špenát listový čerstvý
  • 350 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 350 ml Zakysaná smetana
  • 16 ml Olej rostlinný
  • 1.5 kávová lžička Citronová kůra
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Vegeta
  • 1.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 534 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 279 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 42 g
  • Cholesterol 45.5 mg
  • Draslík 1739.1 mg
  • Vláknina 18509.1 mg
  • Vitamín A 18509.1 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.9 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Tuňáka scedíme, necháme okapat. Omytý a okapaný špenát posekáme nadrobno, zhruba 2 minuty blanšírujeme a poté scedíme. Cibuli krájíme nadrobno, petrželovou nať nasekáme na jemno.

  • 2

    V míse promícháme brambory s tuňákem, špenátem, cibulí, solí, pepřem, vegetou, citronovou šťávou a jemně nastrouhanou citronovou kůrou. Z hmoty tvarujeme řízky, obalujeme v mouce a smažíme na oleji z obou stran do zlatova.

  • 3

    Řízky podáváme se smetanou, posypané petrželovou natí.

Komentáře k receptu