Hovězí řízky s omáčkou z nakládaných žampiónů
Suroviny
- 600 g Hovězí maso zadní
- 50 g Sádlo vepřové škvařené
- 120 g Slanina vepřová
- 50 g Máslo čerstvé
- 300 g Žampiony - sterilované
- 150 g Šunka dušená
- 350 ml Hovězí vývar základní
- 150 ml Víno červené
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 46 g
- Sodík 1025 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 141.2 mg
- Draslík 293.4 mg
- Vláknina 4003.6 mg
- Vitamín A 4003.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Sterilované žampionové plátky scedíme a necháme okapat, česnek prolisujeme, šunku nakrájíme na nudličky, slaninu nakrájíme na plátky.
-
2
Řízky na sádle osmažíme z obou stran dozlatova, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké.
-
3
V mezičase na másle dusíme žampiony, přimícháme šunku, česnek, sůl, lžíci protlaku a zarestujeme. Směs zředíme vínem a na mírném plameni chvíli vaříme. Na pánvi vysmažíme slaninu dokřupava, odložíme na ubrousek, aby okapal tuk.
-
4
Řízky podáváme přelité žampionovou omáčkou a ozdobené plátkem slaniny.