Mleté hovězí řízky s volskými oky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 600 g Hovězí maso mleté
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 60 ml Mléko plnotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule červená
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 277 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 351.8 mg
  • Draslík 597.5 mg
  • Vláknina 1333.1 mg
  • Vitamín A 1333.1 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 108.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté maso v míse promícháme se solí, pepřem, mlékem a hladkou moukou. Směs necháme odležet, poté tvarujeme placky, které smažíme z obou stran v sádle dozlatova. V mezičase na másle usmažíme volská oka a cibuli nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Na každý řízek dáme volské oko a plátky cibule.

Komentáře k receptu