Smažená hovězí játra s míchanými vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Játra hovězí
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 450 g Houby čerstvé
  • 40 g Sádlo vepřové škvařené
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 487 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 373 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 549.5 mg
  • Draslík 1030.2 mg
  • Vláknina 8415.1 mg
  • Vitamín A 8415.1 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0.1 mg
  • Vitamín C 17.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra nakrájíme na plátky, opepříme a obalíme v mouce, do které jsme zamíchali mletou papriku. Cibuli nakrájíme nadrobno. Papriku očistíme, odstraníme semínka a papriku nakrájíme na nudličky. Očištěné houby nakrájíme na plátky. Vejce rozšleháme.

  • 2

    Játra smažíme na sádle z obou stran dozlatova a osolíme (1/2 lžička).

  • 3

    V mezičase na másle zpěníme cibuli, přidáme houby, papriku. Když houby změknou, zamícháme do nich vejce, sůl a za stálého míchání je necháme srazit.

  • 4

    Játra podáváme s houbovou smaženicí.

Komentáře k receptu