Smažená hovězí játra s míchanými vejci
Suroviny
- 450 g Játra hovězí
- 50 g Máslo čerstvé
- 450 g Houby čerstvé
- 40 g Sádlo vepřové škvařené
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Paprika zelená
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 31 g
- Sodík 373 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 549.5 mg
- Draslík 1030.2 mg
- Vláknina 8415.1 mg
- Vitamín A 8415.1 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 17.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra nakrájíme na plátky, opepříme a obalíme v mouce, do které jsme zamíchali mletou papriku. Cibuli nakrájíme nadrobno. Papriku očistíme, odstraníme semínka a papriku nakrájíme na nudličky. Očištěné houby nakrájíme na plátky. Vejce rozšleháme.
-
2
Játra smažíme na sádle z obou stran dozlatova a osolíme (1/2 lžička).
-
3
V mezičase na másle zpěníme cibuli, přidáme houby, papriku. Když houby změknou, zamícháme do nich vejce, sůl a za stálého míchání je necháme srazit.
-
4
Játra podáváme s houbovou smaženicí.