Zaječí maso s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 43 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Hroznové víno
  • 50 g Hrozinky
  • 15 g Koření pěti vůní
  • 500 g Zaječí maso
  • 100 g Anglická slanina
  • 100 g Čočka klíčky
  • 5 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 40 ml Koňak
  • 60 ml Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 536 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 110 g
  • Sodík 759 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 118.3 mg
  • Draslík 668.5 mg
  • Vláknina 980 mg
  • Vitamín A 980 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuličky hroznového vína rozpůlíme, odstraníme jadérka, smícháme víno s hrozinkami, koňakem a kořením pěti vůní a necháme asi 10 minut marinovat.

  • 2

    Ve woku rozpálíme olej a vložíme do něj zaječí maso a slaninu nakrájené na nudličky a 4 minuty necháme opékat ze všech stran. Přidáme marinované hroznové víno a hrozinky a necháme společně ještě 4 minuty dusit.

  • 3

    Osolíme, opepříme, vmícháme čočkové klíčky, necháme prohřát a podáváme.

Komentáře k receptu