Hovězí řízky s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 50 g Sádlo vepřové škvařené
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 g Mrkev kořen
  • 80 g Petržel kořen
  • 80 g Celer bulvový
  • 80 g Fazolové lusky zelené
  • 60 g Hrášek mražený
  • 600 ml Hovězí vývar základní
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 604 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 338.3 mg
  • Vláknina 5127.1 mg
  • Vitamín A 5127.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nakrájíme nadrobno, očištěné fazolky překrájíme.

  • 2

    Řízky z obou stran osmažíme na sádle dozlatova, přidáme cibuli, chvilku smažíme, poté zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme na mírném ohni. Když je maso téměř měkké přidáme fazolky, kořenovou zeleninu a hrášek, který jsme přelili vodou a nechali okapat.

Komentáře k receptu