Plátky roštěné na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Celer bulvový
  • 600 g Hovězí roštěnka vys. peč.
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 80 g Mrkev kořen
  • 80 g Petržel kořen
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 120 ml Víno červené
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Nové koření mleté
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 83 g
  • Sodík 456 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 177 mg
  • Draslík 322.8 mg
  • Vláknina 4311.9 mg
  • Vitamín A 4311.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.4 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky, po okraji nařízneme, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    Na másle s olejem osmažíme maso z obou stran dozlatova, přidáme cibuli, zeleninu, protlak a zarestujeme. Poté podlijeme vývarem, přidáme koření, strouhanou citronovou kůru, citronovou šťávu, cukr, víno a na mírném plameni dusíme doměkka.

Komentáře k receptu