Čokoládové řezy s pistáciemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Čokoláda hořká
  • 230 g Máslo čerstvé
  • 230 g Samokypřicí mouka
  • 130 g Cukr krupice
  • 80 g Pistácie
  • 100 g Čokoláda bílá
  • 60 g Cukr moučkový
  • 25 g Tuk
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 562 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 51 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 129.3 mg
  • Draslík 220.3 mg
  • Vláknina 8452 mg
  • Vitamín A 8452 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tmavou čokoládu nalámeme do kovové misky, přidáme máslo, vložíme do horké vodní lázně a metlou mícháme, až se čokoláda roztaví a spojí s máslem. Odstavíme a necháme trochu vychladnout.

  • 2

    Do mísy vsypeme mouku, přisypeme cukr a promícháme. Přilijeme čokoládovou směs, přidáme vejce, pokrájená jádra pistácií, nahrubo nakrájenou bílou čokoládu a vymícháme těsto. Obdélníkovou formu vymažeme tukem, naplníme těstem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180°C zhruba 35 minut.

  • 3

    Těsto necháme vychladnout ve formě, aby čokoláda ztuhla, potom nakrájíme na řezy, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu