Hovězí játra na paprice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 574 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 42 g
- Sodík 111 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 357.6 mg
- Draslík 482.8 mg
- Vláknina 2074 mg
- Vitamín A 2074 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí játra vcelku naložíme přes noc do vody s octem, smíchané v poměru 1:5. Jsou pak světlejší a křehčí.
-
2
Játra vyjmeme z nálevu, osušíme, nakrájíme na plátky, které zprudka z obou stran opečeme na rozpáleném sádle. Vyjmeme je, na jejich místě dozlatova opečeme nadrobno nakrájenou cibuli, játra vrátíme, zasypeme oběma paprikami a moukou, zalijeme cca 200 ml vody, zamícháme a přivedeme k varu. Zakryjeme pokličkou a dáme dusit doměkka ve středně vyhřáté troubě.
-
3
Solíme těsně před podáváním.