Mleté hovězí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 600 g Hovězí maso zadní
  • 70 g Mouka pšeničná
  • 400 ml Voda pitná
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 486 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 400 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 174.9 mg
  • Draslík 83.7 mg
  • Vláknina 165.6 mg
  • Vitamín A 165.6 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky a umeleme, petrželovou nať nasekáme nadrobno.

  • 2

    V míse dobře promícháme maso, sůl, pepř, citronovou šťávu a vejce. Z hmoty tvarujeme řízky, obalíme v mouce a na sádle smažíme z obou stran dozlatova. Poté je podlijeme vodou a na mírném plameni dusíme doměkka. Měkké řízky vyjmeme, vývar vydusíme na tuk, zaprášíme zbylou moukou a zarestujeme. Mouku zředíme vývarem, dobře rozšleháme a za stálého míchání na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut. Před podáváním do omáčky vmícháme máslo a petrželovou nať.

Komentáře k receptu