Mleté hovězí řízky
Suroviny
- 40 g Máslo čerstvé
- 60 g Sádlo škvařené
- 600 g Hovězí maso zadní
- 70 g Mouka pšeničná
- 400 ml Voda pitná
- 300 ml Hovězí vývar základní
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Vejce slepičí
- 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 31 g
- Sodík 400 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 174.9 mg
- Draslík 83.7 mg
- Vláknina 165.6 mg
- Vitamín A 165.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky a umeleme, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
-
2
V míse dobře promícháme maso, sůl, pepř, citronovou šťávu a vejce. Z hmoty tvarujeme řízky, obalíme v mouce a na sádle smažíme z obou stran dozlatova. Poté je podlijeme vodou a na mírném plameni dusíme doměkka. Měkké řízky vyjmeme, vývar vydusíme na tuk, zaprášíme zbylou moukou a zarestujeme. Mouku zředíme vývarem, dobře rozšleháme a za stálého míchání na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut. Před podáváním do omáčky vmícháme máslo a petrželovou nať.