Francouzské telecí řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hrubá
  • 600 g Telecí kýta
  • 22.22 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 232 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 239.7 mg
  • Draslík 589.4 mg
  • Vláknina 720 mg
  • Vitamín A 720 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme. Řízky obalíme v hrubé mouce a namočíme v rozšlehaných vejcích.

  • 2

    Řízky smažíme v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.

Komentáře k receptu