Mleté telecí řízky se zeleninou
Suroviny
- 300 g Telecí kýta
- 150 g Květák
- 150 g Hrášek s karotkou mražené
- 60 g Mouka pšeničná hladká
- 80 g Sádlo škvařené
- 600 ml Voda pitná
- 50 ml Mléko plnotučné
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 ks Rohlíky bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Kmín mletý
- 2 špetka Zázvor mletý
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 453 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 27 g
- Sodík 270 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 201.8 mg
- Draslík 549.1 mg
- Vláknina 6174.3 mg
- Vitamín A 6174.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.2 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 79.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso umeleme, cibuli nakrájíme nadrobno, rohlík nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Očištěný květák rozebereme na růžičky, směs hrášku s karotkou propláchneme vodou a necháme okapat.
-
2
Květák se zeleninovou směsí uvaříme doměkka, scedíme a necháme okapat. V míse promícháme mleté maso se solí, kořením, vejci, rohlíkem, strouhankou, cibulí a zeleninou. Vypracujeme kompaktní hmotu, z níž tvarujeme placky, které obalíme v mouce a smažíme na rozpáleném sádle z obou stran dozlatova.