Telecí řízky plněné hráškem
Suroviny
- 600 g Telecí kýta
- 80 g Mouka pšeničná hladká
- 80 g Sádlo škvařené
- 80 ml Mléko plnotučné
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 polévková lžíce Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 487 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 28 g
- Sodík 276 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 261.1 mg
- Draslík 624.5 mg
- Vláknina 1191.1 mg
- Vitamín A 1191.1 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 126 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Hrášek slijeme a necháme okapat, petrželovou nať nasekáme najemno.
-
2
Na řízky dáme díl hrášku, díl petržele, maso přehneme a sklepneme kraje. Řízky namočíme do těstíčka a z obou stran smažíme na sádle dozlatova.
-
3
Těstíčko připravíme rozšleháním mouky s vejci a mlékem.