Telecí kotlety s nakládanými fazolkami
Suroviny
- 400 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
- 40 g Sádlo škvařené
- 600 g Telecí kotlety
- 250 ml Zakysaná smetana
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 27 g
- Sodík 547 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 162.2 mg
- Draslík 721.9 mg
- Vláknina 4133.1 mg
- Vitamín A 4133.1 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso naklepeme (kost necháme), osolíme, opepříme a obalíme v mouce smíchané s paprikou. Cibuli nakrájíme nadrobno, fazolky scedíme a necháme okapat, kopr nasekáme najemno.
-
2
Maso z obou stran smažíme na sádle dozlatova. Usmažené maso odložíme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, přimícháme fazolky, kopr a chvíli dusíme. Na závěr přimícháme smetanu, prohřejeme a podáváme s osmaženým masem.