Hovězí ledvinky Dionnaise
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 497 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 34 g
- Sodík 446 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 531.8 mg
- Draslík 445.9 mg
- Vláknina 1020.1 mg
- Vitamín A 1020.1 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.7 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky očistíme, podélně rozkrojíme, velmi opatrně a pečlivě vykrájíme močovody i tuk. Poté je pokrájíme na tenké plátky a vypereme ve studené vodě. Vložíme je do hrnce, zalijeme větším množstvím studené vody a na plotně zahříváme na 90°C. Nevaříme! Když se utvoří pěna, ledvinky rychle slijeme, ještě jednou propereme ve studené vodě a necháme okapat.
-
2
V kastrolu do růžova osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme okapané ledvinky a za stálého míchání krátce opečeme. Zalijeme koňakem, oflambujeme a přidáme mouku, kterou necháme zrůžovět, poté přidáme hořčici i chilli, zalijeme vínem, zamícháme, nakonec na mírném ohni dusíme do měkka. Těsně před podáváním vmícháme máslo a osolíme.