Hovězí ledvinky Dionnaise

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hovězí ledviny
  • 80 g Olej rostlinný
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Víno červené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 ks Cibule
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Koňak
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 497 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 446 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 531.8 mg
  • Draslík 445.9 mg
  • Vláknina 1020.1 mg
  • Vitamín A 1020.1 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky očistíme, podélně rozkrojíme, velmi opatrně a pečlivě vykrájíme močovody i tuk. Poté je pokrájíme na tenké plátky a vypereme ve studené vodě. Vložíme je do hrnce, zalijeme větším množstvím studené vody a na plotně zahříváme na 90°C. Nevaříme! Když se utvoří pěna, ledvinky rychle slijeme, ještě jednou propereme ve studené vodě a necháme okapat.

  • 2

    V kastrolu do růžova osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme okapané ledvinky a za stálého míchání krátce opečeme. Zalijeme koňakem, oflambujeme a přidáme mouku, kterou necháme zrůžovět, poté přidáme hořčici i chilli, zalijeme vínem, zamícháme, nakonec na mírném ohni dusíme do měkka. Těsně před podáváním vmícháme máslo a osolíme.

Komentáře k receptu