Žampióny se sýrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 100 g Sýr Čedar
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.16 dl Mléko plnotučné
  • 1 kg Žampiony čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 393 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 458 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 63.1 mg
  • Draslík 613.7 mg
  • Vláknina 4435.2 mg
  • Vitamín A 4435.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Důkladně očištěné žampióny nakrájíme na proužky. Osmahneme spolu s oloupanou, na kousky pokrájenou cibulí v pánvi na rozehřátém másle do měkka. Přidáme ještě oloupaný, na tenké plátky rozkrájený česnek, ochutíme solí, pepřem, zamícháme a přeložíme do zapékací mísy.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme mouku, osmahneme, zalijeme osoleným a opepřeným mlékem. Na mírném ohni za stálého míchání vaříme na hustou omáčku. Nakonec do horké omáčky vmícháme jemně nastrouhaný sýr, dobře promícháme, dochutíme solí, pepřem a nalijeme na dušené žampióny v zapékací míse.

  • 3

    Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a poskládáme na tenká kolečka nakrájenou paprikou. Vložíme do předehřáté trouby, při 200 stupních zapečeme po dobu cca 15 minut.

  • 4

    Po upečení necháme jídlo odpočinout 5 - 10 minut, poté krájíme na porce. Klademe na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu