Bramborový páj s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 800 g Brambory vařené
  • 150 g Cibulka jarní
  • 120 g Cibule červená
  • 500 g Listové těsto
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 3 g Tuk
  • 150 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 652 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 101.1 mg
  • Draslík 400.8 mg
  • Vláknina 7671.3 mg
  • Vitamín A 7671.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulku s oloupanou červenou cibulí pokrájíme nadrobno, vařené brambory trochu rozmačkáme, osolíme, opepříme, smícháme se 30 ml smetany a s cibulí. Listové těsto rozpůlíme a vyválíme na dvě stejně velké placky. Formu na koláče vymažeme tukem, vložíme do ní jednu placku, doprostřed naneseme bramborovou směs, okraje potřeme rozkvedlaným vejcem a zakryjeme druhým kusem těsta. Okraje přimáčkneme, uprostřed uděláme malý otvor, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C asi půl hodiny. Zbylou smetanu rozmícháme se zbylým vejcem, otvorem vlijeme do páje, poté pečeme ještě 15 minut.

  • 2

    Páj upravíme na velký servírovací talíř a ihned podáváme.

Komentáře k receptu