Sýrový nákyp s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Strouhanka
  • 100 g Sýr Gruyére
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 30 g Pažitka
  • 160 g Salát hlávkový
  • 0.8 g Tuk
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 964 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 254 mg
  • Draslík 193.3 mg
  • Vláknina 4089.5 mg
  • Vitamín A 4089.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vsypeme strouhanku, strouhaný sýr, promícháme, přilijeme mléko, přidáme žloutky, máslo, sůl, pepř, posekanou petrželku s pažitkou a vymícháme těsto. Ze dvou bílků vyšleháme sníh, který opatrně přimícháme do těsta. Zapékací misku vytřeme tukem, vložíme do ní těsto, uhladíme, umístíme do vyhřáté trouby a pečeme při 200°C zhruba 40 minut.

  • 2

    Teplý nákyp naporcujeme, doplníme hlávkovým salátem a podáváme.

Komentáře k receptu