Šurpa, uzbecká masová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Skopová plec
  • 500 g Brambory
  • 4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 4 ks Cibule
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Kapie
  • 4 ks Bobkový list
  • 3 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Estragon
  • 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 673 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 659 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1175.6 mg
  • Vláknina 19294 mg
  • Vitamín A 19294 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skopovou plec rozkrájíme na kostky, stejně tak zpracujeme oloupané brambory i rajčata a cibuli nasekáme nadrobno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nakrájené maso i rajčata s cibulí, vše osolíme a opékáme asi 10 minut. Poté přidáme kostky brambor, mírně je opečeme, zalijeme třemi litry horké vody, osolíme, uvedeme do varu a na mírném ohni povaříme asi hodinu, než maso změkne.

  • 3

    Mezitím oloupeme a nahrubo postrouháme jablka, na nudličky rozkrájíme velkou kapii, po 45 minutách varu je přidáme do polévky. Těsně před dovařením přidáme ještě bobkový list a posekaný kopr s estragonem.

  • 4

    Podáváme s nasucho opečeným bílým chlebem, který v talíři zalijeme polévkou.

Komentáře k receptu