Telecí řízky s houbami a jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí kýta
  • 50 g Houby sušené
  • 120 g Šunka dušená
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 80 ml Voda pitná
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Jablka
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Cibule
  • 1.5 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 3442 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 147 mg
  • Draslík 1201.1 mg
  • Vláknina 13528.1 mg
  • Vitamín A 13528.1 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso rozkrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Sušené houby namočíme do vody, cibuli krájíme nadrobno. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na nudličky spolu s okurkami a šunkou.

  • 2

    Maso z obou stran osmažíme na másle s olejem do zlatova. Usmažené maso vyjmeme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, poté vmícháme šunku, jablka, okurky i okapané houby. Směs zalijeme vývarem, na mírném plameni za občasného míchání podusíme do měkka. Před koncem vmícháme rajčatový protlak a dodusíme.

  • 3

    Řízky podáváme s houbovou směsí.

Komentáře k receptu