Telecí řízky s houbami a jablky
Suroviny
- 600 g Telecí kýta
- 50 g Houby sušené
- 120 g Šunka dušená
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 50 g Máslo čerstvé
- 80 ml Voda pitná
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 40 ml Olej rostlinný
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Jablka
- 3 ks Okurky nakládané
- 2 ks Cibule
- 1.5 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 29 g
- Sodík 3442 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 147 mg
- Draslík 1201.1 mg
- Vláknina 13528.1 mg
- Vitamín A 13528.1 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso rozkrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Sušené houby namočíme do vody, cibuli krájíme nadrobno. Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na nudličky spolu s okurkami a šunkou.
-
2
Maso z obou stran osmažíme na másle s olejem do zlatova. Usmažené maso vyjmeme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, poté vmícháme šunku, jablka, okurky i okapané houby. Směs zalijeme vývarem, na mírném plameni za občasného míchání podusíme do měkka. Před koncem vmícháme rajčatový protlak a dodusíme.
-
3
Řízky podáváme s houbovou směsí.