Telecí kotlety v omeletě se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Telecí kotlety
  • 120 g Žampiony čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 1.2 ml Olej rostlinný
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 492 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 668.7 mg
  • Draslík 909.7 mg
  • Vláknina 796.6 mg
  • Vitamín A 796.6 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety lehce naklepeme (kost necháme), osolíme a opepříme. Očištěné žampiony rozkrájíme na plátky, petrželovou nať nasekáme na jemno.

  • 2

    Na másle s olejem osmažíme kotlety z obou stran do zlatova, odložíme do mísy a držíme v teple. Do výpeku vmícháme žampiony a za stálého míchání podusíme do měkka.

  • 3

    V jiné pánvi na másle usmažíme čtyři omelety, na každou rozšleháme 2 vejce se špetkou soli a pepře.

  • 4

    Na usmaženou omeletu položíme kotletu, navrstvíme díl žampionů, přeložíme omeletu na polovinu a posypeme petrželovou natí.

Komentáře k receptu