Telecí řízky s rajčaty a paprikami
Suroviny
- 600 g Telecí kýta
- 30 g Máslo čerstvé
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 30 ml Olej rostlinný
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 250 ml Zakysaná smetana
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Paprika zelená
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 485 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 31 g
- Sodík 411 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 158.5 mg
- Draslík 878.9 mg
- Vláknina 3266.5 mg
- Vitamín A 3266.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, papriky zbavíme semen a nakrájíme na proužky. Spařená rajčata oloupeme, vykrojíme semena a nakrájíme na kousky.
-
2
Řízky z obou stran osmažíme na másle s olejem, přimícháme cibuli a smažíme dozlatova. Poté zasypeme mletou paprikou, zalijeme vývarem a dusíme, až je maso měkké. Před koncem varu přidáme papriky s rajčaty a dovaříme. Před podáváním přilijeme smetanu a prohřejeme.