Telecí řízky s žampiony a hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 120 g Paštika drůbeží
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Telecí kýta
  • 200 ml Hovězí vývar základní
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 482 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 129 mg
  • Draslík 766.2 mg
  • Vláknina 4954.5 mg
  • Vitamín A 4954.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme rozmíchanou paštikou. Očištěné žampiony nakrájíme natenko, hrášek scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Na každý řízek dáme část žampionů, zavineme, sepneme jehlou, zaprášíme moukou a po obou stranách smažíme na másle s olejem dozlatova. Poté maso zalijeme vývarem a na mírném plameni zhruba 20 minut dusíme. K masu přidáme hrášek a necháme přejít varem.

  • 3

    Závitky zbavíme jehel a podáváme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu