Mladé fazolky se salámem na česneku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Salám měkký
  • 700 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 100 g Cibule
  • 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 5 g Máta
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 20 g Petržel - nať
  • 1 g Hřebíček
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 5 ml Omáčka sójová
  • 150 ml Víno červené
  • 50 ml Voda pitná
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 1462 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 53.8 mg
  • Draslík 763.2 mg
  • Vláknina 12478.7 mg
  • Vitamín A 12478.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata scedíme, česnek prolisujeme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, měkký česnekový salám nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli s česnekem, zpěníme, přidáme salám, orestujeme, přimícháme rajčata, osolíme, opepříme, okořeníme hřebíčkem, posekanými lístky máty, tymiánu, podlijeme vínem, přisypeme mladé fazolky, přilijeme vodu, zakápneme sojovou omáčkou a dusíme doměkka.

  • 2

    Jenotlivé porce posypeme posekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu