Mladé fazolky se salámem na česneku
Suroviny
- 200 g Salám měkký
- 700 g Fazolové lusky zelené
- 100 g Sádlo škvařené
- 100 g Cibule
- 200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 5 g Máta
- 5 g Tymián čerstvý
- 20 g Petržel - nať
- 1 g Hřebíček
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 5 ml Omáčka sójová
- 150 ml Víno červené
- 50 ml Voda pitná
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1462 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 53.8 mg
- Draslík 763.2 mg
- Vláknina 12478.7 mg
- Vitamín A 12478.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata scedíme, česnek prolisujeme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, měkký česnekový salám nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli s česnekem, zpěníme, přidáme salám, orestujeme, přimícháme rajčata, osolíme, opepříme, okořeníme hřebíčkem, posekanými lístky máty, tymiánu, podlijeme vínem, přisypeme mladé fazolky, přilijeme vodu, zakápneme sojovou omáčkou a dusíme doměkka.
-
2
Jenotlivé porce posypeme posekanou petrželkou a podáváme.