Mufloní kýta na zelenině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Celer - nať
  • 80 g Celer bulvový
  • 100 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 80 g Mrkev kořen
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 1 g Nové koření celé
  • 1 g Tymián sušený
  • 1 g Pepř cayenský
  • 2 g Pepř černý celý
  • 80 g Petržel kořen
  • 600 g Mufloní maso
  • 400 ml Voda pitná
  • 25 ml Ocet vinný
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Masox
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 62 g
  • Sodík 809 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 249.9 mg
  • Vláknina 5700.5 mg
  • Vitamín A 5700.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněné maso vcelku zalijeme vodou, přilijeme ocet, přisypeme nastrouhaný celer, mrkev, petržel, přidáme bobkový list, nové koření, tymián, celý pepř a necháme marinovat přes noc.

  • 2

    Druhý den maso vyjmeme, vložíme do hrnce s polovinou másla a osmažíme ze všech stran. Osolíme, opepříme, zalijeme trochou marinády a dusíme.

  • 3

    V pánvi na zbytku másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, posypeme moukou, promícháme, zalijeme zbytkem marinády, přidáme posekanou petrželku, celerovou nať, kostku masoxu, provaříme, přilijeme k masu a dusíme doměkka.

  • 4

    Maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře, omáčku podle chuti dosolíme, dopepříme a přelijeme maso na talířích.

Komentáře k receptu