Zapékané brambory s krocaním masem
Suroviny
- 600 g Brambory
- 80 g Máslo čerstvé
- 150 g Sýr Brynza
- 40 g Petržel - nať
- 500 g Krocaní maso pečené
- 80 ml Olej slunečnicový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 4 ks Česnek
- 1 dl Mléko polotučné
- 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 698 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 52 g
- Sodík 263 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 288.7 mg
- Draslík 823.9 mg
- Vláknina 6877.5 mg
- Vitamín A 6877.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.3 mg
- Vitamín E 5.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omytého a osušeného masa odstraníme kůži, poté nakrájíme na proužky, v pánvi na rozpáleném oleji opečeme do měkka. Oloupané brambory omyjeme, spolu s oloupanou cibuli pokrájíme na tenké plátky.
-
2
Pečicí formu vymažeme máslem, na dno naskládáme oloupaný, na tenké plátky rozkrájený česnek. Střídavě pokládáme vrstvu brambor, maso, cibuli posypeme nasekanou petrželovou natí a nakonec opět brambory. Na povrch nastrouháme brynzu. Vejce rozkvedláme, přilijeme mléko, smetanu. Ochutíme solí, pepřem, dobře metlou prošleháme a polijeme suroviny v pečicí formě. Vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 220 stupních 50 - 60 minut.
-
3
Po upečení necháme jídlo odpočinout a nakrájíme na porce. Pokládáme na jednotlivé talíře a podáváme.