Pečené fazole po mexicku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 400 g Fazole červené sterilované
  • 60 g Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 258 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 18 mg
  • Draslík 259.1 mg
  • Vláknina 10932.5 mg
  • Vitamín A 10932.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.1 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakládané červené fazole scedíme, dvě třetiny rozmačkáme vidličkou, třetinu necháme vcelku. Fazole promícháme, přimícháme olej. Fazole vložíme na dno pekáčku, trochu je přitlačíme ke dnu, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 10 minut. Během pečení fazole jednou obrátíme. Minutu před koncem pečení fazole posypeme strouhaným sýrem ementálského typu, trochu opepříme a sýr necháme roztavit.

  • 2

    Podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu