Vepřová krkovice s fazolkami
Suroviny
- 600 g Vepřová krkovička
- 100 g Slanina vepřová
- 300 g Paprika zelená
- 150 g Rajčata
- 250 g Fazolové lusky zelené
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 500 ml Voda pitná
- 250 ml Vývar zeleninový
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Kmín mletý
- 2 ks Cibule
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 45 g
- Sodík 612 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 153.1 mg
- Draslík 562.7 mg
- Vláknina 9696.3 mg
- Vitamín A 9696.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 80.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli a slaninu nakrájíme nadrobno. Papriky zbavíme semen a nakrájíme na nudličky, rajčata nakrájíme na kostičky. Fazolky očistíme, překrájíme a vložíme vařit do vroucí vody na 5 minut. Poté fazolky scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Slaninu vyškvaříme v rendlíku, přidáme maso, které z obou stran smažíme dozlatova spolu s cibulí. K masu přidáme fazolky, kmín, zalijeme vývarem a na mírném plameni dusíme. K téměř měkkému masu přidáme papriky a dusíme. Na závěr vmícháme rajčata a dodusíme.