Řízečky z červené řepy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 245 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 9 g
- Sodík 483 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 124.3 mg
- Draslík 474.4 mg
- Vláknina 9100 mg
- Vitamín A 9100 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.6 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře omytou řepu dáme do hrnce, zalijeme ji vodou a uvaříme pod pokličkou doměkka, Vaříme podle velikosti přibližně 20-40 minut. Poté řepu scedíme a vychladlou oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 5-7 mm. Plátky osolíme. V misce si rozšleháme vejce, do druhé misky si nasypeme strouhanku. Plátky řepy namočíme do vajíčka a obalíme ve strouhance. V pánvi si rozpálíme olej a obalenou řepu osmažíme z každé strany dozlatova.
-
2
Cibuli očistíme, pokrájíme na kolečka a v pánvi na másle ji usmažíme dozlatova. Řízky z řepy dáme na talíře, ozdobíme je usmaženou cibulí a servírujeme.