Rybí polévka s chilli
Suroviny
- 25 g Mouka čočková
- 250 g Treska skvrnitá
- 250 g Filé z mečouna
- 120 g Cibule
- 50 g Chilli paprička
- 8 g Kari koření
- 4 g Cukr třtinový
- 40 g Olej olivový extra panenský
- 8 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 60 g Petržel kudrnka
- 25 ml Citronová šťáva
- 1000 ml Vývar rybí
- 1 špetka Anýz mletý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 307 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1682 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 60 mg
- Draslík 826.7 mg
- Vláknina 7831.3 mg
- Vitamín A 7831.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí maso bez kostí nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, chilli papričky rozkrojíme, vyškrábneme semínka a lusky posekáme.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, česnek, chilli papričky, orestujeme, zasypeme čočkovou moukou a osmahneme. Zalijeme vývarem, přidáme kari, anýz, cukr, zakápneme citronovou šťávou, podle chuti osolíme, opepříme, přisypeme rybí maso a vaříme doměkka.
-
3
Porce polévky můžeme posypat posekanou petrželkou.